ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Ανθρωπιστικός Οργανισμός
 εκπαίδευσης μαθητών και ενηλίκων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, διάδοσης και τοποθέτησης Απινιδωτών σε Ελληνικά σχολεία και κοινότητες


Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Αναστάσης Στεφανάκης
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Τζιατζιάς
Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Θεοδωράκογλου
Ταμίας: Αναστάσης Σαμαράς
Μέλος: Κωνσταντίνος Κυριλλίδης

 Ντοκουμέντο: Αν πάθεις καρδιακή ανακοπή στην Ελλάδα, η στατιστική και οι έρευνες λένε πως δεν θα επιβιώσεις!

Η Ελλάδα ανήκει δυστυχώς στις τελευταίες Χώρες της Ευρώπης στην επιβίωση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής [πιθανότητα επιβίωσης περίπου 5%], κατέχοντας καθαρά την τελευταία θέση της Ευρώπης στην έναρξη ΚΑΡΠΑ από τους πρώτους παρευρισκόμενους [έρευνα Eureca One / ERC].

Το πρόβλημα μας; Η άγνοια.

Η λύση; Η εκπαίδευση από την σχολική ακόμη ηλικία!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ μπορεί να ΑΛΛΑΞΕΙ και o ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές έχει τον τρόπο, μέσα από διάφορα προγράμματα που τρέχουν σε όλη την χώρα και είναι εξειδικευμένα για κάθε ηλικία.

Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές: Με το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES μπαίνουμε καθημερινά στα Ελληνικά σχολεία όλων των Περιφερειών της Χώρας και εκπαιδεύουμε παιδιά 10 έως 17 ετών στην ΚΑΡΠΑ, στη χρήση απινιδωτή, στην αντιμετώπιση ενός λιποθυμικού επεισοδίου, πνιγμού ή πνιγμονής, μιας σοβαρής αιμορραγίας και άλλων, ώστε να έχουν τα εφόδια να αντιμετωπίσουν σοβαρές καταστάσεις [2010-2019].

Η Κοινότητα Σώζει Ζωές: Το δεύτερο πρόγραμμα που τρέχουμε είναι το NO NO GO [Το θύμα αντιδράει; ΟΧΙ; Το θύμα αναπνέει; ΌΧΙ; Τότε ΞΕΚΙΝΑ!!!]. Με αυτό το πρόγραμμα αναπτύσσουμε ένα δίκτυο πιστοποιημένων [BLS/ERC] μαθητών και πολιτών οργανώνοντας την κάθε κοινότητα ξεχωριστά, ώστε να αντιμετωπίζουν έγκαιρα οι ίδιοι πολίτες μία καρδιακή ανακοπή μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια. Έτσι, οι πρώτοι παρευρισκόμενοι σε ένα συμβάν, θα κερδίζουν ποιοτικό χρόνο για το θύμα μέχρι να έρθει ένας απινιδωτής ή το ασθενοφόρο και έτσι να μη χαραμίζουμε λεπτά και πιθανότητες επιβίωσης.

Εθνικός Χάρτης Απινιδωτών: Από το 2011 ξεκίνησε ένας αγώνας διάδοσης και τοποθέτησης απινιδωτών στα Ελληνικά σχολεία και τις Ελληνικές κοινότητες, γιατί μια καρδιά που σταματάει σχεδόν αποκλειστικά με ρεύμα ξεκινάει. Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι 110 νέοι απινιδωτές και μέσα από την ιστοσελίδα του KIDS SAVE LIVES ο κάθε ένας από τους αναγνώστες μπορεί να βρει όπου και αν βρίσκεται στην Ελλάδα τον κοντινότερο σε αυτόν απινιδωτή,  χάρη στον ηλεκτρονικό χάρτη απινιδωτών που δημιούργησε η ομάδα DREAMLAB CYBERTECHNOLOGIES για εμάς. Δείτε τις πληροφορίες για πάνω από 330 απινιδωτές εδώ: https://www.kidssavelives.gr/map-wide/

Και τα μικρά παιδιά μπορούν να σώσουν Ζωές: Επειδή ξέρουμε ότι το μυαλό των παιδιών είναι σαν σφουγγάρι και μπορούν να βοηθήσουν ανεξαρτήτως ηλικίας [συνεχίζοντας να μας εκπλήσσουν καθημερινά], θεωρήσαμε σωστό να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα κατάλληλο για μικρές ηλικίες. Έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του L.I.F.E. F.O.R.C.E. μέσα από έρευνα και συνεργασία με φορείς της Ευρώπης, το οποίο σύντομα θα προεκπαιδεύει παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας [έως 10 ετών] στην ΚΑΡΠΑ, μέσα από διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

VR CPR: Εκπαιδεύουμε την γενιά της τεχνολογίας, άρα πρέπει να μείνουμε κοντά τους με κάθε τρόπο!!!  Για πρώτη φορά στη Ελλάδα, εκπαιδεύουμε τα παιδιά και τους πολίτες στην ΚΑΡΠΑ μέσα από συσκευές εικονικής πραγματικότητας που προσομοιώνουν την αντιμετώπιση θυμάτων καρδιακής ανακοπής, κάτι που έχει ενθουσιάσει τους μαθητές μας όπου και αν χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή. Αυτό έγινε εφικτό χάρη σε συνεργασία του KIDS SAVE LIVES, του ΔΕΛΤΑ 360ο, της εταιρείας ZOLL και της εταιρείας ΠΑΛΜΟΣ!!!

ΕΕΕΠΦ – Εθελοντισμός – Συνεργασία: Η δύναμη μας είναι οι εθελοντές εκπαιδευτές του KIDS SAVE LIVES και της ΕΕΕΠΦ. Αυτή τη στιγμή οι εθελοντές εκπαιδευτές των προγραμμάτων μας, είναι όλοι πιστοποιημένοι από το ERC (European Resuscitation Council). Η συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας σε όλα τα επίπεδα, έκανε δυνατή την ανάπτυξη των προγραμμάτων μας σε εθνικό επίπεδο, χάρη στην εθελοντική προσφορά 600 και πλέον εθελοντών ηλικίας 16-70 ετών.

Θετικά αποτελέσματα & ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:
>  Το Εθνικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της  Χώρας. Ήδη έχουμε ξεπεράσει τα 400 Ελληνικά σχολεία όλων των Περιφερειών της Χώρας κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, μέσα στο διάστημα των τελευταίων 30 μηνών…

> Το 2016 στα πιστοποιημένα σεμινάρια BLS/ERC όλης της Ευρώπης προστέθηκε η αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα, μετά την πρόταση του KIDS SAVE LIVES.

> To 2017 το ERC μείωσε κατά 2 χρόνια το ηλικιακό όριο των εκπαιδευτών, μετά από το αίτημα του KIDS SAVE LIVES. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει δεκάδες έφηβους εκπαιδευτές οι οποίοι έχουν απίστευτη όρεξη να αλλάξουν την νοοτροπία των Ελλήνων και μαγικές ικανότητες για να το πετύχουν!!!

> Το πρώτο παιδί που επανέφερε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής στη ζωή, είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!
Την λένε Νεφέλη και το όνομα της έγινε γνωστό σε όλη την Ευρώπη όταν κατάφερε μετά την εκπαίδευση της στο σχολείο της στις Αφίδνες Αττικής, να επαναφέρει στη ζωή την 10χρονη αδερφή της που είχε πνιγεί σε μία πισίνα βάθους 3μιση μέτρων. Δείτε εδώ το μαγικό μήνυμα της:

> Άλλα 14 θύματα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής επανήλθαν στην ζωή χάρη στα δίκτυα πιστοποιημένων ανανηπτών και δημοσίων απινιδωτών, κάτι που δείχνει πως τα προγράμματα δουλεύουν και υπόσχονται αλλαγές σε εθνικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια!!!
Δείτε εδώ, μια πραγματική και 100% εμπνευσμένη ιστορία:

> Το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαθητών στην ΚΑΡΠΑ είναι γεγονός!!!
Στο πλαίσιο του EMERGENCY 3 [του τρίτου διεθνούς συνεδρίου επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας της ΕΕΕΠΦ], οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ο πρώτος Πανελλήνιος διαγωνισμός ανάμεσα σε 96 μαθητές όλων των βαθμίδων με τους νικητές να κερδίζουν 3 απινιδωτές για τα σχολεία τους. Οι μαθητές έφεραν σε μέσο όρο, τριπλάσια ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με νοσηλευτές νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, κάτι που θα μας απασχολήσει στο μέλλον μέσα από έρευνες που θα ακολουθήσουν.

> Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης βράβευσε τελικώς τον Πρόεδρο του KIDS SAVE LIVES με την υποτροφία PETER BASKET BURSARY για το έργο μας στα Ελληνικά σχολεία και τις Ελληνικές κοινότητες, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να ακούσει η Ευρώπη για πρώτη φορά ανοιχτά τα θετικά αποτελέσματα μας στο συνέδριο του ΕRC [Bologna, Italy, 2018].

Η Ελλάδα ήταν τελευταία, η Ελλάδα όμως με εργασία και όραμα αλλάζει με τρομερό ρυθμό!!!

Για να αλλάξεις την νοοτροπία σε μία Χώρα δεν μπορείς να περιμένεις, πρέπει να δράσεις.
Μέσα από την εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων μαθητών και ενηλίκων σε όλη την χώρα και την παράλληλη ανάπτυξη των δικτύων μας, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ΝΑΙ, Τα Παιδιά και η Κοινότητα μπορούν να Σώσουν Ζωές!!!

To μόνο που χρειάζεται είναι ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ, για ΜΙΑ ΖΩΗ!

Περισσότερα εδώ: https://www.kidssavelives.gr/  και εδώ: https://www.facebook.com/kidssavelives/

https://www.facebook.com/kidssavelives/videos/2147748322156522/

Εκπαιδευτές ΑΤΤΙΚΗΣ, πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES

Η ΕΕΕΠΦ και τo KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, στο''ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ'' .. Απολαύστε μία πανέμορφη παρέα υπέροχων εθελοντών, που θα σας χαρίσει ένα μεγάλο μόνιμο χαμόγελο <3Manos Meimarakis, είσαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!

Gepostet von KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές am Freitag, 2. November 2018

Το KIDS SAVE LIVES σε ακόμη μια μαζική εκπαίδευση κοινού…

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!Μαζική εκπαίδευση [500] περίπου ανθρώπων κάθε ηλικίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.Συνεργασία KIDS SAVE LIVES – ΕΕΕΠΦ – ΕΚΕ. [Υλικό: Δημήτρης Αλεξάκης]love it – share it <3 <3 <3

Gepostet von KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές am Samstag, 10. Februar 2018

https://www.facebook.com/kidssavelives/videos/342304139878895/