ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 


KIDS SAVE LIVES
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

 

Αγαπητοί φίλοι.

Εκατοντάδες επείγουσες καταστάσεις για την ανθρώπινη ζωή συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού γνωρίζει πως να τις αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης , η Χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 27 Ευρωπαϊκές Χώρες στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής. (διαβάστε την μελέτη EURECA ONE σε Ελληνική μετάφραση)

Εκεί στοχεύει ο ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές με τις δράσεις του σε όλη τη Χώρα στο να συσπειρώσει, ενθαρρύνει  και κινητοποιήσει ανθρώπινο δυναμικό, εστιάζοντας στην εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στα εξής  :

  • Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
  • Χρήση και διάδοση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία, χωριά και δημόσιους χώρους
  • Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις
  • Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμού

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας

5

Γνωρίστε μας καλύτερα…
Ο οργανισμός μας υποστηρίζεται από εθελοντές Υγειονομικούς, εκπαιδευτές Διεθνών Εκπαιδευτικών και Επιστημονικών Οργανισμών Υγείας όπως το ERC ή το NAEMT, από μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς  και απλούς πολίτες, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες προς όλους.

12

Εκπαιδεύστε παιδιά στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στα σχολεία όλου του κόσμου…
Μια κοινή δήλωση από το,
::  Ευρωπαϊκό  Ίδρυμα Ασφάλειας των Ασθενών (EUPSF),
::  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC),
::  Διεθνή Επιτροπή Αναζωογόνησης (ILCOR)
::  Παγκόσμια Ομοσπονδία των Κοινωνιών των Αναισθησιολόγων (WFSA).
::  η δήλωση αυτή έχει εγκριθεί, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO)

Παρόμοιες τακτικές των Βόρειων Ευρωπαϊκών Χωρών έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, το Υπουργείο Παιδείας της Δανίας ενέκρινε παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα από το 1995, τριπλασιάζοντας έκτοτε την επιβίωση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής στην Χώρα.

Στις Η.Π.Α. πάνω από 30 Πολιτείες  άλλαξαν τους Νόμους από το 2011, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο 1.6 εκατομμύρια μαθητές να εκπαιδεύονται στην αναζωογόνηση μέσα στα Σχολεία της Αμερικής.

Θετικά αποτελέσματα του Kids Save Lives 2010-2016
Από το 2010 εκπαιδευτές του Kids Save Lives έχουν εκπαιδεύσει εθελοντικά δεκάδες χιλιάδες μαθητές σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση, καθώς επίσης εκπαιδευτικούς και γονείς.

dsc_1082

5

4

Καρδιά η οποία σταματάει, σχεδόν αποκλειστικά με ρεύμα ξεκινάει…
Μέσα από την δράση μας, πολλαπλασιάζουμε παράλληλα τους απινιδωτές (AEDs) στα Ελληνικά σχολεία και σε κάθε δημόσιο χώρο που ορίζει ο Νόμος. Ήδη σε πολλά από τα χωριά (>25) και σχολεία (4) που βοηθήσαμε να τοποθετηθούν απινιδωτές (AEDs), δημιουργήσαμε ομάδες ανανηπτών από δεκάδες πιστοποιημένους μαθητές και πολίτες. Είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια, μέσω επαγγελματιών Διασωστών του ΕΚΑΒ.

14341475_1268592049840121_2119842786_n

7
af

Χάρη στη συνεργασία με την Dreamlab Technologies Limited, δημιουργήσαμε μια πολύτιμη εφαρμογή καταγραφής απινιδωτών (AEDs) σε δημόσιους χώρους της Ελληνικής Επικράτειας, για δωρεάν & έγκαιρη χρήση από απλούς πολίτες και Υπηρεσίες Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (χρησιμοποιείται ήδη από τις 15 Ιουλίου 2016 από Συντονιστές του ΕΚΑΒ για τους απινιδωτές της Χαλκιδικής). Δείτε εδώ τον χάρτη απινιδωτών σε εθνική εμβέλεια

5

BACK TO….LIFE !!!
Ήδη Έλληνες πολίτες και ξένοι τουρίστες ευεργετήθηκαν και επέστρεψαν στην ζωή μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστησαν, χάρη σε απλούς εκπαιδευμένους πολίτες του δικτύου ανανηπτών – απινιδωτών που δημιουργούμε (Χαλκιδική, Αύγουστος 2016).  Δείτε περισσότερα εδώ: Επαναφορά στην ζωή 2 ανθρώπων, με την συμμετοχή πολιτών

14021575_10210348156124944_501252236119724947_n

Τα παιδιά σώζουν ζωές στην Ελλάδα;;…
Προετοιμασία και συμμετοχή 170 εκπαιδευμένων μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης με 40 Instructors, στο 2o  Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με Διεθνή συμμετοχή, όπου οι υπέροχοι – εξαιρετικοί μαθητές επανέφεραν στην ζωή την καθηγήτρια τους.
Δείτε το πραγματικά συγκινητικό και ελπιδοφόρο video εδώ:

Oι μαθήτριες της εξέδρας, είναι ήδη εκπαιδεύτριες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, στην ηλικία των 15-17 ετών !!!

1

Αγαπητοί φίλοι του Kids Save Lives.
Οι μαθητές των σχολείων που εκπαιδεύουμε είναι οι αυριανοί Έλληνες πολίτες, αυτοί οι οποίοι θα αναπτύξουν  μέσω των μαθημάτων μας κουλτούρα προσφοράς και αλληλεγγύης  προς τον συνάνθρωπο που κινδυνεύει.

Ονειρευόμαστε κάτι ελπιδοφόρο και δουλεύουμε καθημερινά για να το κάνουμε πράξη.

Καλέστε μας στο Σχολείο σας, με σκοπό να οργανώσουμε μία ημερήσια εκπαίδευση των μαθητών και εκπαιδευτικών σας.
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ

Συνοδοιπόρος και άξιος συνεργάτης σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός φορέας της Χώρας, η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας ( ΕΕΕΠΦ/  www.eeepf.gr ).

Ενδεικτικά, επισυνάπτονται παρακάτω σύνδεσμοι με Video, από mass training εκπαιδεύσεις Ελλήνων μαθητών σχολικής ηλικίας.

 

Επικοινωνία